AZ Alkmaar mot Bodø/Glimt – Oddstips i Europa Conference League

Torsdag klokken 18.45 er det klart for den avgjørende kampen i åttendedelsfinalene i UEFA Europa Conference League mellom AZ Alkmaar og Bodø/Glimt. Sammenlagtvinneren avanserer til kvartfinalen i turneringen. Siden Glimt vant det første oppgjøret på Aspmyra, behøver vertene en klar seier i ordinær tid på AFAS Stadion i Alkmaar, eller minst en seier for å få ekstraomganger. 

Få en velkomstbonus hos ComeOn og spill på Europa Conference League

AZ Alkmaar jakter tomålsseier i ordinær tid

AZ Alkmaar havnet i Europa Conference League etter at de ble slått ut i playoff-runden til Europa League av Celtic. Laget gikk ubeseiret gjennom gruppespillet i Conference League og vant gruppen klart. Laget ligger fortsatt på fjerdeplass i Eredivisie, men etter en rekke på fjorten kamper med 11 seire og tre uavgjort, tapte de 0–1 hjemme mot FC Twente i helgen.

I denne åttendedelsfinalen må AZ Alkmaar vinne med minst to mål i løpet av 90 minutter, eller minst ett mål for å være sikret ekstraomganger. AZ Alkmaar har tre nordmenn i troppen. På Aspmyra spilte både Aslak Vonn Witry og Håkon Evjen. Sistnevnte mot tidligere lagkamerater. Fredrik Midtsjø har vært syk/skadet og ute av troppen de fire siste kampene. Blir han klar er det ingen svekkelse av laget.  

Uavgjort holder for Bodø/Glimt

Glimt hadde ikke spilt en tellende kamp siden 12. desember da laget skulle spille playoff for videre avansement i Europa Conference League. De gule fra Bodø ble nummer to i gruppespillet og motstander ble Celtic, etter at Glasgow-laget røk ut av Europa League etter tredjeplassen i gruppespillet. Lite kamptrening så ikke ut til å plage Glimt, som beseiret AZ Alkmaars nemesis både borte og hjemme med resultatene 1–3 og 2–0.  Dermed ble det åttendedelsfinale på de gule, og i den første kampen på Aspmyra vant de 2–1, selv om en del mener det ikke var helt fortjent.

AZ Alkmaar er klare favoritter til å vinne kampen, men holder det …?

Hos oddsekspertene er AZ Alkmaar klare favoritter til å vinne denne kampen. Imidlertid holder det ikke med bare seier om avansementet skal komme etter ordinær spilletid. Det må en tomålsseier til. Tomålstap er ikke hverdagskost for Glimt. Det skjedde kun en gang i Eliteserien både i 2020 og 2021, og har ikke skjedd på lagets siste femten tellende kamper i Europa heller, hvor Glimt har scoret 33 mål og sluppet inn 11. Denne evnen til å ikke tape stort kan være det som gjør at de avanserer videre i Europa Conference League, og derfor velger vi å spille på at Bodø Glimt går til kvartfinalen til odds på 1,95 hos ComeOn.

Vårt oddstips: Bodø/Glimt sikrer seg kvartfinalebillett borte mot AZ Alkmaar til odds 1,95 hos ComeOn

Team Bettingspesialisten

Få en velkomstbonus hos ComeOn og spill på Europa Conference League

Author: Shannon Sutton