Bodø/Glimt mot AZ Alkmaar – Oddstips i Europa Conference League

På torsdag klokken 21.00 er det klart for åttendedelsfinale i UEFA Europa Conference League på Aspmyra i Bodø. Da kommer nederlandske AZ Alkmaar på besøk for å spille det første av to oppgjør mot Bodø/Glimt, hvor sammenlagt vinneren går videre til kvartfinalen i turneringen. Flere nordmenn spiller fast for AZ Alkmaar, men spesielt for Håkon Evjen blir dette spesielle oppgjør. For ham betyr det et gjensyn med laget han spilte for i sesongene 2017 til 2019.

Få en velkomstbonus hos Betsafe og spill på Europa Conference League

Får Bodø/Glimt en god start på cupspillet?

Eliteserien 2022 begynner ikke før 2. april, men for de gule fra Bodø har det knapt nok vært pause etter at det andre strake seriegullet ble sikret i desember i fjor. Samtidig som Glimt også avsluttet gruppespillet i Conference League. Der endte laget som nummer to i gruppen bak Roma. Laget som de for øvrig slo 6–1 hjemme og spilte 2–2 mot i returkampen i Roma. 

Denne andreplassen medførte at Glimt måtte ut i playoff-runde for å avansere videre i turneringen. Motstander ble Celtic som røk ut av Europa League etter tredjeplassen i gruppespillet. Vinterpause med kun to treningskamper, så ikke ut til å plage de gule. Bodø/Glimt vant likeså godt begge kampene. Først 3–1 på Celtic Park i Glasgow, og deretter 2–0 på Aspmyra.

AZ Alkmaar til topps i gruppespillet

AZ Alkmaar gikk ubeseiret gjennom gruppespillet i Europa Conference League og vant gruppen klart etter fire seire og to uavgjort. Det nederlandske laget ligger på fjerdeplass i Eredivisie poenget bak Feyenoord. Laget er i siget i ligaen, og har 11 seire og tre uavgjort på de siste fjorten ligakampene. 

Laget har et solid norsk innslag med tidligere nevnte Håkon Evjen som scoret i helgens serierunde, samt den tidligere Rosenborg-, Ranheim- og Djurgården-spilleren Aslak Fonn Witry. Fredrik Midtsjø har også spilt fast for laget etter overgangen fra Rosenborg i 2017, men han ble tatt av banen på grunn av skade for to serierunder siden, og har ikke vært i troppen i de to siste kampene. Det er derfor usikkert om han rekker den første kampen mot Glimt.  

AZ Alkmaar er knepne favoritter hos ekspertene, men Glimt er Glimt

AZ Alkmaar scorer i snitt to mål per kamp i Eredivisie samtidig som de slipper inn ett. Selv om oddsekspertene har litt mer tro på gjestene fra Nederland, ligger Glimts sjanse til seier i lagets evne til å score mål uansett. På lagets siste fjorten tellende kamper i Europa har de scoret 31 mål og sluppet inn kun ti. Dette pluss hjemmebanefordelen kan være det som sikrer seieren i den første åttendelsfinalekampen.  Derfor velger vi å spille på seier til Bodø Glimt til odds på 2,80 hos Betsafe.

Vårt oddstips: Bodø/Glimt vinner hjemme mot AZ Alkmaar til odds 2,80 hos Betsafe

Team Bettingspesialisten

Få en velkomstbonus hos Betsafe og spill på Europa Conference League

Author: Shannon Sutton