Club Brugge mot Union Saint-Gilloise – Oddstips i Jupiler Pro League

Torsdag klokken 20.45 er det storkamp i belgisk toppfotball når regjerende seriemester Club Brugge tar imot sesongens store overraskelseslag Union Saint-Gilloise. Gjestene rykket opp foran denne sesongen og har skikkelig vist hvordan fotball skal spilles. Vertene vil nok gjerne forsvare gullet fra de to siste sesongene, men da er de nødt til å ta med seg alle poengene fra dette oppgjøret.

Hent en velkomstbonus hos LeoVegas

Brugge behøver tre poeng for å henge med i gullkampen

De to siste sesongenes ganske suverene belgiske seriemester ligger for tiden på andreplass i ligaen med 44 poeng etter 12 seire, 8 uavgjort og tre tap. Med elleve kamper igjen er det ni poeng opp til ledende Union SG. Taper Brugge denne kampen må tolv poeng tas igjen på de siste ti seriekampene, om de skal vinne ligaen for tredje sesong på rad og sikre klubbens 18 ligatittel. Skal det skje, må lagets to toppscorere Charles De Ketelaere og Bas Dost som begge har ti mål så langt, forbedre denne statistikken betydelig. Til å hjelpe seg med dette har de assistkongen i belgiske Førstedivisjon A Noa Lang, som har 10 målgivende hittil i sesongen. 

Nyopprykkede Union Saint-Gilloise leder serien klart

Den mest iøynefallende ligalederen i europeisk fotball må være Union Saint-Gilloise. Laget som spilte på nivå tre i belgisk fotball i 2014/2015-sesongen, vant førstedivisjon B og rykket opp til toppserien foran denne sesongen. Dermed er de tilbake på øverste nivå for første gang på 48 år etter at de rykket ned etter 1972/1973-sesongen. I historisk perspektiv er laget likevel ingen novise i belgisk fotball. De er det tredje mest suksessfulle laget i Belgia, men det siste av lagets 11 seriemesterskap ble vunnet i 1935. Siden 2018 er klubben eid av styreleder i Brighton & Hove Albion, Tony Bloom.

Det Brussel-baserte laget har vært den store overraskelsen i belgiske Førstedivisjon A denne sesongen. Laget leder serien med 53 poeng etter 17 seire, 2 uavgjort og 4 tap. En uavgjort statistikk som tilsier at laget vinner jevne kamper. I serien har de vært klart mest effektive foran mål, samtidig som heller ingen andre lag har sluppet inn færre mål. Toppscorer for laget og i ligaen er Deniz Undav, som står med 18 fulltreffere så langt i sesongen. Den som scorer nest fleste ganger både i serien og for Union SG er Dante Vanzeir med 13 mål. Legg også til at de to nevnte er på tredjeplass når det gjelder målgivende pasninger i belgisk fotball. Begge har 8 assist hittil. 

Club Brugge er ekspertenes favoritt

Union SG har ikke tapt på to måneder i serien og står med 7 seire og en uavgjort på de åtte siste ligakampene. Med en målforskjell på +35 (56–21) mot Brugges +15 (45–30) viser de hvorfor de leder serien. Da lagene møttes i august vant Brugge 1–0, og oddsekspertene tror de blir det sterkeste laget også denne gangen. Derfor spiller vi på seier til Brugge til 2,02 i odds hos LeoVegas.

Vårt oddstips: Club Brugge vinner mot Union Saint-Gilloise til odds 2,02 hos LeoVegas

Team Bettingspesialisten

Hent en velkomstbonus hos LeoVegas och spill på belgisk fotball

Author: Shannon Sutton