Egypt mot Senegal – Oddstips i playoff til fotball-VM

Fredag klokken 20.30 spilles den første av to playoff-kamper som skal avgjøre om det blir Egypt eller Senegal som får en plass i fotball-VM i 2022. Lagene møttes i finalen i Afrikamesterskapet tidligere i år, og da gikk Senegal seirende ut etter straffesparkkonkurransen. På mange måter er det en skjebnens ironi at disse to afrikanske fotballstorhetene møtes på nytt i playoff, noe som skyldes at Egypt ble seedet som lag nummer seks blant de ti gruppevinnerne som spiller om de fem afrikanske plassene i fotball-VM. Den første kampen spilles i Kairo, mens returoppgjøret går i Dakar den 29. mars.

Få en velkomstbonus hos LeoVegas og spill på VM Playoff

Sørger Mohamed Salah for at Egypt sikrer seg VM-billett?

Liverpools Mohamed Salah er en viktig spiller for Egypt, og mye skal innom Salah når Egypt angriper. På klubblaget har han vært enestående denne sesongen, mens det ble to spillemål på Egypts vei til finalen i Afrikamesterskapet.

Salah ble byttet ut rett før slutt i den siste Premier League-kampen, og stod over kvartfinalen mot Nottingham Forrest i FA-cupen på grunn av en liten skade, men han er tilbake til denne kampen. Så gjenstår det å se om han sørger for vinnermålet i denne første playoff-kampen, for et Egypt-lag som ikke har tapt i ordinær spilletid på de fem siste kampene.

Blir det heller Sadio Mané som sender Senegal til VM?

I Afrikamesterskapet tok Senegal sin første tittel etter at de beseiret Egypt i straffesparkkonkurransen i finalen. Liverpools Sadio Mané scoret to mål på Senegals vei til finalen, og er minst like viktig for sitt landslag som Salah er for Egypt. Siden Salah fikk «hvile» i kampen mot Nottingham, valgte Jürgen Klopp også å hvile Mané i den samme kampen, slik at ingen skulle føle seg forfordelt foran denne viktige første kampen i playoff. Heller ikke Senegal har tapt i ordinær spilletid på de fem siste kampene. 

Ekspertene heller mot seier til Egypt i en antatt jevn kamp

Det er ikke ofte disse to lagene møtes. Før finalen i årets Afrikamesterskap, var forrige kamp mellom disse to under Afrikamesterskapet i 2006, hvor Egypt vant 2–1. Oddsekspertene tror dette blir et særdeles jevnt oppgjør. Det er nesten ikke forskjell på HUB når du ser på oddsbetingelsene, men Egypt er knepen favoritt. Fordelen av hjemmebane i den første kampen kan være det som tipper det hele i Egypts favør. Derfor spiller vi på seier til Egypt til 2,75 i odds hos LeoVegas.

Vårt oddstips: Egypt drar i land seieren mot Senegal til odds 2,75 hos LeoVegas

Team Bettingspesialisten

Få en velkomstbonus hos LeoVegas og spill på VM Playoff

Author: Shannon Sutton