Eintracht Frankfurt mot Rangers – Oddstips for Europa League-finalen

På onsdag klokken 21.00 er det klart for finalen i Europa League når Eintracht Frankfurt og Rangers møtes på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán i Sevilla. Dette kan bli en både spennende og jevn duell mellom to lag som ikke mange forventet skulle nå denne finalen da årets turnering startet i fjor høst.

Få en velkomstbonus hos LeoVegas

Eintracht Frankfurt er i finalen for første gang på 42 år

Det tyske laget gikk direkte til gruppespillet med femteplassen i Bundesliga i forrige sesong. I gruppespillet vant de gruppen klart med tre seire og tre uavgjort. I åttendedelsfinalen ble det tøff motstand mot Real Betis, men de vant 3–2 sammenlagt etter ekstraomganger i det andre oppgjøret. I kvartfinalen klarte de å slå ut Barcelona med 4–3 sammenlagt. West Ham kom til kort i semifinalen da de vant begge kampene med 3–1 sammenlagt, og hvor Jens Petter Hauge storspilte foran den hvite veggen i returoppgjøret på hjemmebane. 

Eintracht vant forløperen til denne turneringen i 1980, da de vant over Borussia Mönchengladbach i UEFA-cupen. Den gangen gikk finalen over to kamper, og med 3–2-tap borte og 1–0-seier hjemme, vant de cupen på bortemålsregelen.

Rangers tapte i finalen i 2008

De skotske mestrene kom inn i turneringen ved å vinne sammenlagt over Alashkert i playoff-runden, etter at laget ble slått ut av Malmö i den tredje kvalifiseringsrunden til Champions League. I gruppespillet endte de på andreplass bak Lyon, og måtte gjennom playoff over to kamper mot Borussia Dortmund (6–4 sammenlagt) før de avanserte til åttendedelsfinalen. 

I denne vant de 4–2 sammenlagt over Røde Stjerne, og i kvartfinalen ble det 3–2 sammenlagt over Braga etter ekstraomganger. Siste hinderet på veien til finalen var RB Leipzig. Tyskerne vant 1–0 i det første oppgjøret, men Rangers sikret finalebilletten ved å vinne 3–1 i returoppgjøret.

Skottenes beste prestasjon i denne turneringen kom i 2008 da de tapte UEFA-cupfinalen mot Zenit St. Peterburg. Imidlertid markerte de seg også i cupvinnercupen som ble slått sammen med UEFA-cupen etter 1998/1999-sesongen. Rangert tapte finalene i både 1961 og 1967, men vant turneringen i 1972.

Ekspertene tror det blir seier til Eintracht Frankfurt

Selv om Rangers slo ut RB Leipzig i semifinalen og de endte 7 plasser og 16 poeng foran Frankfurt i Bundesligaen, har oddsekspertene likevel mest tro på tysk seier i denne finalen. Derfor spiller vi på Eintracht Frankfurt-seier til 2,30 i odds hos LeoVegas.

Vårt oddstips: Eintracht Frankfurt vinner finalen i Europa League mot Rangers til odds 2,30 hos LeoVegas.

Team Bettingspesialisten

Få en velkomstbonus hos LeoVegas og spill på Europa League

Author: Shannon Sutton