Finland mot ROC – Oddstips på ishockeyfinalen i OL

Søndag klokken 05.10 er det klart for OL-finalen i ishockey når Finland og Russland eller ROC som det heter under OL, møtes for å gjøre opp om den gjeve gullmedaljen. Finland er i den første finalen siden 2006, og med to sølv og fire bronsemedaljer fra OL, er de sultne på gullet denne gangen. De russiske utøverne vant i 2018, men heller ikke den gangen fikk de konkurrere som Russland. Faktisk har Russland aldri vunnet OL-gull i ishockey, og har kun en sølv og en bronse fra henholdsvis 1998 og 2002.  

Spill odds på ishockeyfinalen i OL med velkomstbonusen fra Betsson

Finland hadde stø kurs for finalen

Finland har egentlig hatt stø kurs for finalen fra første slag på pucken. I den første kampen i gruppespillet beseiret de Slovakia hele 6–2. I den andre kampen var det Latvia som fikk 3–1 imot, før det ble nordisk gruppefinale i den siste kampen mot Sverige. Der ble det som ventet tøffere motstand, og svenskene ledet faktisk 3–0 etter halvtimen, men tre finske scoringer i den tre perioden sørget for spilleforlengelse, og i den scoret Finland og vant dermed kampen 4–3 og gruppen med 8 poeng. 

I kvartfinalen på onsdag var det Sveits som var motstanderen, og denne kampen vant Finland greit med 5-1. I semifinalen på fredag var det nok en gang Slovakia som var motstanderen. Kampen ble jevnere enn i gruppespillet, men finnene trakk det lengste strået og sikret seg OL-finalen i ishockey med en 2–0-seirer.

Russlands Olympiske Komite skal forsvare gullet fra forrige OL

Også ROC vant gruppen i det innledende gruppespillet. Det gjorde de med 7 poeng som kom etter seirene 1–0 og 2–0 i de to første kampene mot henholdsvis Sveits og Danmark. I den tredje kampen fikk de adskillig tøffere motstand mot Tsjekkia. Som endte med et 6–5-tap etter tsjekkisk scoring i tilleggstiden. 

I kvartfinalen på onsdag ble det nok et møte med Danmark og i denne kampen vant ROC 3-1. Deretter i semifinalen på fredag ventet enda sterke skandinavisk motstand med Sverige. ROC tok ledelsen tidlig i andreperioden, mens Sverige utlignet om lag midtveis i tredjeperioden. Deretter ble det ingen scoringer i tilleggstiden. Og det endte med at ROC gikk til OL-finalen ved å slå Sverige på straffeslag. 

Ekspertene tror det blir jevnt i finalen

Oddsekspertene tror det blir en jevn OL-finale, og i skrivende stund har seier til begge lagene samme oddsbetingelse. Vi satser imidlertid på at Finland sikrer seg sitt første OL-gull i ishockey, og velger å gå for seier til Finland til 2,45 i odds hos Betsson.

Vårt oddstips: Finland slår ROC i OL-finalen i ishockey til odds 2,45 hos Betsson

Team Bettingspesialisten

Spill odds på ishockeyfinalen i OL med velkomstbonusen fra Betsson

Author: Shannon Sutton