Roma mot Feyenoord – Oddstips for finalen i Europa Conference League

Onsdag klokken 21.00 er det klart for historiens første finale i UEFA Europa Conference League. Kampen spilles på Arena Kombetare i Albanias hovedstad Tirana. Finalen blir en duell mellom Italia og Nederland representert ved henholdsvis AS Roma og Feyenoord. Det blir dermed Rotterdam mot Roma og Jose Mourinho mot Arne Slot, i det som sannsynligvis kommer til å bli en jevn, men samtidig åpen finale i UEFAs tredje cupturnering for klubblag.

Få en velkomstbonus hos NordicBet og spill på Europa Conference League

Roma jakter lagets første triumf i Europa

Roma kom inn i turneringen ved å beseire Trabzonspor 5–1 over to kamper i playoff-runden. De vant gruppe C i gruppespillet foran Bodø/Glimt. I åttendedelsfinalen slo de ut Vitesse med 2–1 sammenlagt, før det ble gjensyn med Glimt i kvartfinalen av Europa Conference League. Der tapte de 2–1 på Aspmyra, men med 4–0 i returkampen i Roma holdt det til semifinaleplass. Der beseiret de Leicester med 2–1 sammenlagt, og med det gikk Roma til lagets første finale i Europa siden 1990/1991.

AS Roma har aldri vunnet en europacup. Det nærmeste er to tapte finaler. I 1983/1984 tapte de på hjemmebane i finalen i Serievinnercupen mot Liverpool. I sesongen 1990/1991 ble det tap i finalen i UEFA-cupen mot Inter. Laget endte som nummer seks i Serie A denne sesongen hele 23 poeng bak seriemester AC Milan. Med 59 scoringer på 38 kamper ble det et snitt på 1,55 mål per kamp. Det skremmer neppe Feyenoord, og Roma er helt avhengig av at toppscoreren Tammy Abraham har fininnstilt siktet i denne finalen. 

Feyenoord på jakt etter den første europeiske triumfen på 20 år

Det nederlandske lagets vei til gruppespillet startet med 3–2 sammenlagt over KF Drita i den andre kvalifiseringsrunden, 6–0 over Luzern i den tredje kvalifiseringsrunden samt 6–3 over Elfsborg i playoff-runden. De gikk greit videre til åttendelsfinalen ved å vinne gruppe E. I åttendelsfinalen slo de ut Partizan med 8–3 sammenlagt før Slavia Praha ble beseiret med 6–3 kvartfinalen. Det er faktisk en liten kuriositet at begge finalistene møtte og slo ut laget som ble nummer to i deres egen gruppe i gruppespillet i kvartfinalene. I semifinalen overvant de turneringsfavoritten Marseille med 3–2.

Feyenoord som har Fredrik Aursnes og Marcus Holmgren Pedersen på laget, ble nummer tre i Eredivisie denne sesongen. Laget scoret 76 mål på 34 kamper, og har med 2,24 mål per seriekamp, betraktelig større tilbøyelighet til å score enn finalemotstanderen på onsdag. Feyenoord har stolte tradisjoner i Europa, selv om det er en stund siden forrige tittel. Laget vant Serievinnercupen i 1969/1970 samt UEFA-cupen i både 1973/1974 og 2001/2002. 

Roma er favoritter, men Feyenoord er flinkere til å score mål

Jose Mourinho vil for alt i verden vinne dette troféet, og han kan godt finne på å sørge for en kjempekjedelig finale ved å parkere bussen. Oddsen taler for en jevn kamp I utslagsrundene har Roma sluppet inn færre mål enn Feyenoord, men samtidig har nederlenderne scoret mer enn dobbelt så mange ganger per kamp som Roma (19 mot 9). Dette kan være det som avgjør hele finalen, og derfor velger vi å spille på Feyenoord-seier til odds på 3,05 hos NordicBet.

Vårt oddstips: Feyenoord vinner historiens første finale i Europa Conference League mot Roma til odds 3,05 hos NordicBet.

Team Bettingspesialisten

Få en velkomstbonus hos NordicBet og spill på Europa Conference League

Author: Shannon Sutton