Skottland mot Ukraina – Oddstips for semifinale i playoff til VM

På onsdag klokken 20.45 er det endelig klart for semifinalen i playoff til fotball-VM mellom Skottland og Ukraina. Denne kampen skulle egentlig vært spilt i slutten av mars, men ble utsatt da Ukraina så tragisk ble invadert av naboen i øst. Vinneren av denne kampen som spilles på Hampden Park i Glasgow, møter Wales i playoff-finalen i Cardiff den 5. juni. Vinneren av finalen går til VM og havner der i gruppe B sammen med England, Iran og USA.  

Få en velkomstbonus hos ComeOn

Skottland har ikke spilt i fotball-VM siden 1998

Skottland spilte i fjorårets fotball-EM hvor det ble stopp i gruppespillet, men laget har ikke spilt i fotball-VM siden 1998. Den gangen endte de sist i Norges gruppe i gruppespillet. Fra 1974 til 1990 deltok de imidlertid i fem strake VM, så dette er en stolt fotballnasjon med tradisjoner som gjerne vil ende den 24 år lange pausen fra VM-deltagelse.

Hvordan formen til det skotske landslaget er, er det vanskelig å si noe om. De har ikke spilt kamp siden vennskapskampene mot Østerrike og Polen i slutten av mars, og begge disse endte uavgjort. Før det vant de de 6 siste VM-kvalifiseringskampene i fjor høst.

Ukraina jakter landets andre VM-deltagelse

Ukraina ble utslått i kvartfinalen under fotball-EM i 2021, og når det kommer til VM-deltagelse så har landet bare vært med én gang. Det var i Tyskland i 2006, hvor de ble slått ut av Italia i kvartfinalen. 

Det er også vanskelig å si noe om formen til Ukraina. De har ikke spilt en landskamp siden de slo Bosnia Hercegovina 2–0 i den siste VM-kvalifiseringskampen i midten av november. Etter den tid har de spilt tre kamper mot klubbene Borussia Mönchengladbach, Empoli og Rijeka i turneringen Global Tour for Peace. Kampene som ble spilt i midten av mai endte med seier i de to første, mens det ble uavgjort i den siste mot Rijeka. 

Skottland er favoritter hos ekspertene

Skottland og Ukraina har ikke møtt hverandre siden kvalifiseringen til fotball-EM i 2008. Ekspertene har mest tro på Skottland og laget har fordelen av hjemmebane, men samtidig har Ukraina ekstra mye å spille for denne gangen. Likevel tror vi skottene trekker det lengste strået, og derfor velger vi å spille på Skottland-seier til odds på 2,25 hos ComeOn.

Vårt oddstips: Skottland vinner playoff-semifinalen i VM-kvalifiseringen mot Ukraina til odds 2,25 hos ComeOn

Team Bettingspesialisten

Author: Shannon Sutton