Tyson Fury mot Dillian Whyte – Oddstips for VM-kamp i boksing

Lørdag 23. april er det klart for kamp om verdensmestertittelen i tungvekt når Dillian Whyte og Tyson Fury entrer ringen. Dette blir et helbritisk bokseoppgjør, og derfor passer det godt med tittelkamp på hjemmebane på Wembley Stadium. Interessen for kampen er enorm, og når det hele braker løs klokken 23.00, vil vi i løpet av maksimalt 12 runder få vite om det blir en ny verdensmester i tungvektsboksing eller ikke.

Spill odds på VM-kampen med velkomstbonusen fra Betsafe

Bakgrunn for tittelkampen

Tyson Fury forsvarte titlene sine i oktober 2021, og Dillian Whyte var en obligatorisk utfordrer til titlene, men det har tatt tid å få kampen på plass. I slutten av januar 2022 ble det Frank Warren som vant rettighetene til å promotere kampen med et bud på over 41 millioner $. Da billettene ble lagt ut for salg den 2. mars ble 85 000 av de 90 000 billettene solgt på tre timer. Det fikk promotøren til å søke de lokale myndighetene om å utvide kapasiteten til 100 000 tilskuere.

Imidlertid har ikke Whyte-leiren vært enige om betingelsene for kampen, og det har vært krangling med promotøren om fordelingen av premiepotten. Ifølge ryktene har Warren sågar en erstatningsmotstander klar i tilfelle Whyte trekker seg fra kampen. i

Tyson Fury legger opp etter kampen

Tyson Luke Fury med kallenavnet The Gypsy King, er født i Stor-Manchester i 1988, og er en britisk bokser med irske aner. Han ble ubestridt verdensmester i 2015 da han slo Vladimir Klitsjko på poeng og med det sikret seg titlene hos WBA, IBF og WBO, samtidig ble han også anerkjent som tungvektsmester av IBO og The Ring. Han sa fra seg titlene i oktober 2016. I 2020 ble han også WBC-mester. For tiden er han tungvektsmester hos WBC og The Ring.

Fury er kjent for sine show-pregede opptrinn samt sin seriøse tilnærming til selve bokseidretten. Han har også vært svært kritisk til bruk av dopingmidler innen idretten. Fury er en høy bokser med sine 206 cm. I karrieren har han gått 32 kamper, og har vunnet 31 av disse og bokset uavgjort én gang. 22 av seirene har kommet på knockout. Han har en rekkevidde på 216 cm. Før denne tittelkampen har han annonsert at han legger opp etter kampen. Som han selv sier: «Hundre prosent. Jeg er to ganger ubestridt verdensmester. Jeg har 150 millioner pund i banken og ingenting å bevise for noen». 

Dillian Whyte har gått nesten like mange kamper

Dillian Whyte med kallenavnene The Villain og The Body Snatcher, ble født i Port Antonio på Jamaica i 1988. Han er imidlertid britisk statsborger og har base i Brixton i London. Whyte er 193 cm høy med en rekkevidde på 198 cm. Han har bakgrunn fra både kickboksing og MMA, men har fokusert på boksing siden 2011. 

Whyte har holdt interim WBC-tungvektstittelen siden mars 2021, og han hadde selve tittelen fra 2019 til 2020. Han er rangert som den fjerde beste aktive tungvektsbokseren av The Ring-magasinet. I bokseringen har han vunnet 28 av 30 kamper. 2 ganger har han tapt, og 19 av seirene har kommet på KO.

Fury er storfavoritt hos ekspertene

Dillian Whyte kan nok gjerne tenke seg å vinne både pengene og titlene som følger med denne kampen, men hos oddsekspertene levnes han få sjanser. De tror at Tyson Fury vinner dette greit. Derfor går vi for Fury-seier til 1,16 i odds hos Betsafe. Vil du heller satse på KO-seier til Fury er oddsbetingelsen 1,72. At kampen varer alle 12 rundene kan spilles til odds på 2,70.

Vårt oddstips: Tyson Fury vinner tittelkampen mot Dillian Whyte til odds 1,16 hos Betsafe

Team Bettingspesialisten

Spill odds på VM-kampen med velkomstbonusen fra Betsafe

Author: Shannon Sutton