Aalesund mot FK Haugesund – Oddstips i Eliteserien

Lørdag klokken 16.00 er det klart for en spennende duell mellom to lag på nedre del av tabellen når Aalesund tar imot Haugesund på Color Line Arena. Lagene har godt med luft ned til direkte nedrykk, men begge to behøver alle de poengene som de kan få resten av sesongen for å ikke havne på kvalifiseringsplassen. Veien ned til fjortendeplassen er kort for begge lagene, noe den er for alle lagene som ligger som nummer åtte og nedover på ligatabellen.  

Få en velkomstbonus hos LeoVegas

Aalesund må snu trenden

Før denne serierunden ligger Aalesund på niendeplass i årets utgave av Eliteserien. Laget fra Sunnmøre har sikret seg 21 poeng på 17 kamper. Det innebærer at de har klart å sanke nesten dobbelt så mange poeng som de klarte på 30 kamper i 2020, da laget endte suverent sist i Eliteserien med kun 11 poeng.

Poengene denne sesongen er kommet gjennom 5 seire og 6 uavgjort. I tillegg har Aalesund gått poengløse av banen etter 6 tap. Aalesund har vært inne i en dårlig periode etter at de klarte 0–0 mot Rosenborg. De to siste seriekampene er det blitt tap. 1–2 hjemme mot Bodø/Glimt og 4–0 borte mot VIF i forrige serierunde. Laget må snu denne trenden om det ikke skal bli altfor spennende i tiden fremover.

Haugesund har kun ett poeng ned til kvalifiseringsplassen

Selv om Aalesund ikke skal føle seg sikre på en spennende serieavslutning, kan det bli enda mer spennende for FK Haugesund. Ned til Tromsø på kvalifiseringsplassen er det kun ett poeng, og uten en jevn plukking av poeng i serieavslutningen kan det bli en spennende høst. 

For tiden ligger Haugesund som nummer 12 på tabellen med 19 poeng. Poengfangsten er sikret etter 5 seire og 4 uavgjort. Åtte ganger er det blitt tap denne sesongen. Laget er flinkere til å score enn lørdagens motstander med 27 mål mot Aalesunds 18, men samtidig har de også sluppet inn fire mål mer (29 vs 25). Haugesund er inne i en god periode og har vunnet de to siste seriekampene 3–1 mot både Sarpsborg 08 og Jerv.

Ekspertene tror Aalesund tar alle poengene

Da lagene møttes i mai ble det poengdeling etter 2–2. Haugesund har tradisjonelt hatt et ganske godt tak på Aalesund, og laget har også hatt bedre resultater i de siste kampene. Likevel tror oddsekspertene klart mer på Aalesund i denne kampen, og derfor velger vi å spille på seier til Aalesund til odds på 2,15 hos LeoVegas.

Vårt oddstips: Aalesund slår FK Haugesund hjemme til odds 2,15 hos LeoVegas

Team Bettingspesialisten

Author: Shannon Sutton