England mot Tyskland – Oddstips i fotball-EM

Søndag 31. juli klokken 18.00 er det klart for EM-finalen når England møter mesterskapsgrossisten Tyskland på Wembley Stadium. Det kommer til å være et fullsatt stadion hvor majoriteten av tilskuerne garantert kommer til å synge «It’s coming home». Vertslandet England er sulteforet på triumfer i internasjonale landslagsturneringer, men Tyskland kommer garantert ikke gi seg uten sverdslag i denne klassiske duellen.

Få en velkomstbonus hos ComeOn

England er i EM-finalen for tredje gang

England kom seg greit gjennom gruppespillet med 9 poeng etter tre strake seire mot Østerrike, Norge og Nord-Irland med henholdsvis 1–0, 8–0 og 5–0. I kvartfinalen måtte de kjempe mer for avansementet, og var heldige med 2–1 etter ekstraomganger mot Spania. I semifinalen mot Sverige ble det enklere motstand og vertslandet gikk til EM-finalen med 4–0.

Dette er landets tredje EM-finale. I 1984 tapte de mot Sverige etter straffesparkkonkurranse, og i 2009 ble de overkjørt av Tyskland med 6–2 i finalen. I tillegg har landet en tapt bronsefinale mot Italia i 1987, samt 3–0 tapet i semifinalen mot Nederland i 2017 som de beste prestasjonene fra fotball-EM. 

Tyskland jakter EM-gull nummer 9

Når det kommer til fotball-EM, er Tyskland den store gullgrossisten. Hele 8 ganger er de blitt europamester. Laget har aldri tapt en EM-finale, og den eneste gangen de har tapt en semifinale var i 1993, da de også tapte bronsefinalen mot Danmark. Tyskland vant 6 mesterskap på rad i perioden 1995 til 2013, og frem til mesterskapet i 2017 var de dermed regjerende europamester i 22 år.

Laget gikk greit videre fra gruppespillet etter seire mot Danmark, Spania og Finland med henholdsvis 4–0, 2–0 og 3–0. I kvartfinalen ble det naboduell mot Østerrike. Selv om østerrikerne yppet seg, gikk Tyskland videre med 2–0. I semifinalen ble det en tøff duell mot Frankrike, men tyskerne var best og gikk videre til finalen med 2–1.

Ekspertene har mest tro på England

Det som har kjennetegnet de to finalistene i dette mesterskapet er at de har scoret mange mål. I tillegg har de vært dette bakover. Hittil i mesterskapet har England og Tyskland målforskjeller på henholdsvis 20–1 og 13–1. England fikk det første målet imot i kvartfinalen, mens Tysklands i semifinalen var et selvmål.

England har fordel av hjemmebane i finalen og dermed massevis at supportere i ryggen. Kampen kommer til å bli jevn, og selv om oddsekspertene holder England som en knepen favoritt, er ikke EM-gullet utdelt før kampen blåses i gang. Vi lar likevel «hjemmebane-tvilen» komme England til gode, og satser på engelsk seier til odds på 2,35 hos ComeOn.

Vårt oddstips: England slår Tyskland i EM-finalen til odds 2,35 hos ComeOn

Team Bettingspesialisten

Få en velkomstbonus hos ComeOn

Author: Shannon Sutton