Karen Khatsjanov mot Casper Ruud – Oddstips i US Open

Fredag klokken 21.00 skal det avgjøres på hardcourten på Arthur Ashe Stadium i New York om Casper Ruud kommer seg til finalen i US Open, og med det hans andre Grand Slam-finale i 2022. Den unge nordmannen har hatt en flott sesong og hinderet på veien til en eventuell ny finale er russeren Karen Khatsjanov.

Få en velkomstbonus hos LeoVegas

Karen Khatsjanov overrasket i semifinalen

Khatsjanov var seedet som nummer 27 i US Open og ligger som nummer 31 på verdensrangeringen for august. Under OL i Tokyo tok han sølv i single og hans beste prestasjoner i Grand Slam er kvartfinalene i French Open og Wimbledon i henholdsvis 2019 og 2021. Hans beste prestasjon i 2022 er finaleseieren i ATP 250-turneringen Adelaide International 1 i januar.

På sin vei til semifinalen i US Open har Khatsjanov beseiret Denis Kudia, Thiago Monteiro, Jack Draper og Pablo Carreño Busta i de fire første rundene. I kvartfinalen møtte han Nick Kyrgios. Det ble en lang kamp over fem sett, men etter 3 timer og 39 minutter avanserte russeren med 3–2 i sett. 

Flott sesong av Casper Ruud

Frem til semifinalen har Casper Ruud sanket 720 ATP-poeng i US Open, og uansett utfall av denne semifinalen vil han ligge som nummer 3 på neste verdensrangering. Samtidig kan han også, avhengig av om det blir finaleplass og om det spanske stjerneskuddet Carlos Alcaraz også når finalen og utfallet av en eventuell duell mellom disse to, innta første- eller andreplassen på verdensrankingen etter US Open.  

Ruud har hatt en flott sesong med finaleseire i de 3 ATP 250-turneringene Argentina Open, Geneva Open og Swiss Open. I tillegg ble det finaletap i Masters 1000 turneringen Miami Open og ikke minst finaletapet mot Raphael Nadal i French Open. På veien til semifinalen i US Open har han som femteseedet i turneringen, beseiret Kyle Edmund, Tim van Ritjhoven, Tommy Paul og Corentin Moutet i de fire første rundene. I kvartfinalen mot Matteo Berrettini spilt han brilliant tennis og vant med tre strake sett.

Ekspertene tror Casper Ruud sikrer seg finalebilletten i US Open

Da Casper Ruud møtte Karen Khatsjanov forrige gang i første runde av ATP 1000-turneringen Italian Open i Roma i 2020, gikk nordmannen seirende ut av duellen. Ruud spilte kvartfinale først av disse to og får dermed mer hvile før semifinalen, i tillegg slapp han med 3 sett mens russeren måtte gjennom en lang kamp med 5 sett. Oddsekspertene

tror på et lignende utfall i denne kampen. Dette er til Ruuds fordel, og derfor velger vi å spille på at Casper Ruud sikrer seg en plass i finalen i US Open til odds på 1,52 hos LeoVegas.

Vårt oddstips: Casper Ruud vinner semifinalen i US Open mot Karen Khatsjanov til 1,52 i odds hos LeoVegas.

Team Bettingspeialisten

Author: Shannon Sutton