Norge mot Nord-Irland – Oddstips i fotball-EM

Torsdag klokken 21.00 sparkes fotball-EM i gang for de norske damene når de møter Nord-Irland i den første gruppespillkampen. Kampen spilles på St. Mary’s Stadium i Southampton. Norge er i gruppe A sammen med lag som England, Østerrike i tillegg til torsdagens motstander, og før mesterskapet starter regner man med at Norge går videre fra gruppespillet.  

Få en velkomstbonus hos LeoVegas

Norge tapte EM-finalen i 2013

Før fotball-EM starter er forventningene ganske store når det gjelder Norges muligheter. De ble ikke noe mindre etter at Ada Hegerberg valgte å gjøre comeback på landslaget tidligere i år. Norge har vunnet EM to ganger, og har til sammen 9 medaljer fra mesterskapet. Ingen andre land har like mange medaljer, men den siste ble hentet i 2013 under EM i Sverige, hvor det ble 1–0-tap mot Tyskland i finalen.

Norge har hatt en god oppkjøring til EM med seire i de 5 siste kampene. Det er blitt borteseire mot Portugal og Danmark med henholdsvis 2–0 og 2–1. Imellom disse to kampene er det blitt tre hjemmeseire mot Kosovo, Polen og New Zealand. Målforskjellen på de fem siste kampene er 13–3, så spillere som Caroline Graham Hansen, Guro Reiten og Ada Hegerberg vet dermed hvor målet befinner seg. 

Nord-Irland er i sitt første mesterskap

Nord-Irland har aldri spilt EM eller VM tidligere, og er dermed mesterskapsdebutant. I mange år valgte også landet å ikke delta i kvalifiseringen. De trakk seg blant annet fra kvalifiseringen til mesterskapene i perioden 1993 til 2005. Deretter forsøkte de å nå fotball-EM i 2009, 2013 og 2017 uten å lykkes, men til det utsatte mesterskapet i 2021 klarte de endelig å komme gjennom nåløyet.

Mens Norge har hatt en fin oppkjøring til EM, kan ikke det samme sies om EM-debutanten. De spilte 2–2 borte mot Sveits, men siden er det blitt tre strake tap. Først 3–1 borte mot Østerrike, deretter 0–5 på eget gress mot England, før det ble 4–1-tap borte mot Belgia i den siste kampen før mesterskapet. En negativ målforskjell på 12–2 i de tre siste kampene forteller om et lag som ikke akkurat er tette bakover, samtidig som de heller ikke er direkte farlige foran mål.

Norge er favoritter hos ekspertene

Norge har hatt et svært godt tak på Nord-Irland i tidligere møter. Da lagene møttes i EM-kvalifiseringen i 2019 vant Norge begge kampene med 6–0. Lagene møttes også to ganger i VM-kvalifiseringen i 2019. Da ble det to nye seire til Norge med 0–3 borte og 4–1 hjemme. 

Norge er storfavoritter i denne kampen, og odds på 1,08 for norsk seier ses nok på som lite spilleverdig hos mange oddsspillere. Da er det bedre å spille på antall mål til Norge, siden Norge scorer godt med mål samtidig som Nord-Irland slipper inn mange. Derfor velger vi å spille på at Norge scorer over 3,5 mål til odds på 2,05 hos LeoVegas.

Vårt oddstips: Norge scorer over 3,5 mål mot Nord-Irland til odds 2,05 hos LeoVegas

Team Bettingspesialisten

Få en velkomstbonus hos LeoVegas

Author: Shannon Sutton